programma directeur Voeding Leeft | veranderkundige | dagvoorzitter | schrijver

Mijn lievelingsdier was vroeger een vogelbekdier. Het enige zoogdier dat eieren legt, een kruising tussen eend en bever. Iets wat in werkelijkheid eigenlijk niet bestaat. Nog nooit heb ik het beestje gezien maar de fantasie over hem maakt hem niet minder mooi. Steeds meer begrijp ik mijn fascinatie over het dier dat niet binnen kaders past.

Toen ik 19 was leerde ik voor mijn eindexamen Grieks het verhaal van de grot van Plato. Veel later pas drong de betekenis die dit voor mij had tot mij door. Strevend naar harmonie woog ik van jongs af aan onbewust de waarheden af. Ondertussen noem ik bewust dat de werkelijkheid door verschillende brillen bekeken kan worden.

Vanuit die basis geloof ik dat er veel mogelijk is, net zoals de verschijning van een vogelbekdier. In alles ben ik op zoek naar de juiste balans tussen ratio en emotie, zwart en wit. Ik stel de huidige kaders ter discussie en creëer vanuit inspiratie en verbinding een nieuw paradigma. Samen met anderen, om op die manier zo effectief als mogelijk te zijn.

Ik ben er van overtuigd dat verandering of beweging mogelijk is. Vanuit een droom. Ook daar waar tijd en geld een beperking schetsen. Ik geloof dat iedereen een missie heeft en dat we van daaruit een steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Vanuit mijn vak en persoonlijke ervaring hou ik me op verschillende manieren bezig met sociale innovatie en bewustwording, gezond zijn en lekker eten. Woorden en verhalen helpen mij mijn ideeën en beelden te vangen en te structureren. Inspiratie krijg ik door de natuur, ontmoetingen, koken, (hard)lopen en boeken.

Mijn CV in het kort of mijn blog: Ik ben, voor als je meer wilt weten over mij.