Buiten grenzen liggen kansen

 

Wat als mensen in kansen zouden denken in plaats van obstakels, in samen in plaats van ik, in kracht in plaats van ziekte? Wat als iedereen zijn toegevoegde waarde zag? Ik geloof dat de wereld er mooier uit zou zien. Als veranderkundige en schrijver van kinderboeken vormt dat geloof de kern van mijn werk.


Als programma directeur van Voeding Leeft ontwikkel ik voor mensen met een chronische aandoening leefstijlprogramma’s, die die helpen een paradigma te doorbreken. De antwoorden die vaak gezocht worden werken namelijk niet. Logisch als we Einstein moeten geloven. Een oplossing kan immers niet gecreëerd worden in het kader waarin het probleem is ontstaan.

Er zijn tal van voorbeelden van volwassenen die zichzelf durven zijn en de wereld mooier kleuren. Die met een glimlach hun talenten inzetten, op welk terrein dan ook. Helaas worstelen veel mensen met een te hoge werkdruk, verkeerde voeding, ziekte en stress. Dat maakt meer kapot dan hen lief is. Vaak komt dat omdat mensen te ver van zichzelf af staan.


Ik werk samen met mensen die anders durven te denken en doen. Dat anders zijn, begint bij jezelf. De vraag durven stellen ‘klopt het wel wat we aan het doen zijn’. Complexe zaken weer naar de kern brengen en vandaar opnieuw bouwen, daarmee inspireer ik volwassenen en kinderen en breng hen beweging.